Yunanistan, Batı Trakya bölgesindeki demografik yapıyı kendi lehine değiştirmek istemiş ve bu amaçla, bölgedeki Türk azınlığı baskı politikası ile göçe zorlarken, diğer bölgelerden buraya göçü teşvik etmektedir. Eski SSCB'de yaşayan Yunan kökenliler çeşitli sözlerle getirilmiş ve Batı Trakya bölgesine yerleştirilmişlerdir. Bu kişilere Batı Trakya azınlığına ait bir kısım araziler kamulaştırılarak dağıtılmıştır. Batı Trakya'da Rodop ilinde "ROMANIA", İskeçe'de “EKETENEPOL” adlı göçmen yerleşim birimleri kurulmuştur.
Yunan Hükümeti’nin Batı Trakya bölgesine uygulaması sonucu, göçmenler, Yönetim'in sağladığı ekonomik ve sosyal avantajlarla konumlarını güçlendirmiş ve azınlığa yönelik saldırı eylemlerinde bulunmaya başlamışlardır. Bu bölgede yeni bir gerginliğe sebep olmuştur. Örneğin, 2002 Ağustos'unda, geleneksel olarak düzenlenen Seçek Şenlikleri esnasında Şapçı Belediye Başkanı, TC Kültür Bakanlığı halk oyunları grubunu davet eder. Şenliklere konuk olarak katılan grup göçmenlerin saldırısına ve tacizine uğrar.
Bölgedeki demografik yapıyı değiştirmeye yönelik bir diğer uygulama da, Yunanistan Başpiskoposu HRISTODULOS'un, Batı Trakya da, 01 0cak 1999 tarihinden itibaren 3. çocuğa sahip "Elen-Ortodoks" ailelere yerel metropolitliklerce ayda 40.000.- Drahmi maddi yardım yapma kararı alması gösterilebilir. Tamamen ırkçı bir karakterde olan bu uygulama sadece Elen-Ortodoksları kapsamakta ve Batı Trakya'daki nüfus artış oranını Hristiyanlar lehine değiştirme amacını taşımaktadır.
Yunan Hükümeti’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik asimilasyon politikasının bir örneği de “Yasak Bölge” uygulamasıdır. Bu uygulama da diğer uygulamalar gibi azınlıkların haklarına saldırı niteliğindedir.