Ne Mutlu Türküm Diyene...
Dr. Sadık Ahmet’i 29. Ölüm Yıldönümünde İzmit’te Andık
Geri Dön
Dr. Sadık Ahmet’i 29. Ölüm Yıldönümünde İzmit’te Andık
Batı Trakya Türk Azınlığının lider ismi, mücadele adamı Dr. Sadık Ahmet, 29. ölüm yıldönümünde İzmit’te anıldı.
25/07/2024

Batı Trakya Türk Azınlığının lider ismi, mücadele adamı Dr. Sadık Ahmet, 29. ölüm yıldönümünde İzmit’te anıldı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubemiz tarafından İzmit Doğukışla Parkı’nda Dr. Sadık Ahmet Anıtı’nda düzenlenen Anma törenine Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük’ün yanı sıra Kocaeli Büyükşehir  Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Eray Bodur, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Eski Başkanı Lütfi Bodur, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, MHP İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur, BBP Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Günay Uzun, İzmit Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Okan Karagöz,  Balkan Rumeli Trakya Dernek Başkanları, Hemşeri İl Dernekleri başkanları, dernek üyelerimiz ile vatandaşlar katıldı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük anma töreninde yaptığı konuşmada “Yine bir 24 Temmuz’da, merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız.

Eğer bana "Dr. Sadık Ahmet Batı Trakya Türk toplumu için nedir?" diye sorulacak olursa, tek bir cümleyle ifade etmek isterim: Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya milli davasının birleştirici unsuru, Batı Trakya Türk Azınlığını tek yürek ve aynı davanın neferleri olma yolunda birleştiren bir mücadele adamıydı.

Dik duruşu, kararlılığı ve yılmaz mücadelesiyle, Batı Trakya Türklerine en şiddetli baskıların uygulandığı dönemlerde, savrulmuş Batı Trakya Türk insanını bir amaç etrafında toplamış bir liderdi.

Dr. Sadık Ahmet, haksızlıklara karşı direnme ve örgütlenme yolunu açmış, büyük kitlesel hareketlenmelere öncülük etmiştir. Batı Trakya Türk Azınlığının maruz kaldığı baskı ve ayrımcılıkları tüm dünyaya anlatmada kilit rol oynamıştır.

 Ancak Dr. Sadık Ahmet’in bana göre en önemli başarısı, siyasi veya toplumsal her türlü ayrılıktan, bölünmüşlükten bağımsız olarak Türk azınlığını bir dava bilincine ve tek vücut olarak hareket etmeye yönlendirmesi olmuştur.

O dönemde de, bugün de Yunan devletini en çok korkutan ve rahatsız eden; Türk azınlığın Lozan Antlaşması’ndan ve doğduğu toprakların vatandaşı olarak en doğal yaşam hakkı olan, fakat gasp edilen haklarının arayışında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesidir. Bu nedenle Dr. Sadık Ahmet’in bizlere en önemli mirası, bu birlik ve beraberlik ruhunu ve dava bilincini aşılamış olmasıdır.

Ne yazık ki, bugün geldiğimiz noktada dava şehidimiz Dr. Sadık Ahmet’in 29 yıl önce hak arama mücadelesine vesile olan gerekçeler, bugün de katmerlenerek devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde aldıkları kararla dört okulumuzun daha kapatılması gündemde, vakıf mallarımız gasp ediliyor, yönetimlerini seçme hakkımız elimizden alınıyor. Bugün imzalanmasının 101. yılını kutladığımız Lozan Antlaşması gereği Batı Trakya Türk Azınlığı olarak en doğal hakkımız olan seçtiğimiz müftülerimiz tanınmıyor, eşit şartlarda demokratik temsil hakkımız elimizden alınıyor. Adında "Türk" kelimesi geçen sivil toplum kuruluşlarının tabelaları indiriliyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında mahkeme kararıyla, adında ki "Batı Trakya" ismi Türk azınlığı çağrıştırdığı gerekçesiyle Batı Trakya Fenerbahçe Taraftar Derneği kapatıldı, genel başkana Yunanistan’a giriş yasağı konuldu ve istenmeyen kişi ilan edildi. Daha birçok şey sayabilirim ama fazla zamanınızı almak istemiyorum. Evet, gördüğünüz gibi dün sorunlar veya hak arama gerekçelerimiz ne ise bugün de o.

Bizler legal yollarla mücadelemizi sürdürecek, hak arayışımızı liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in açtığı yoldan devam ettireceğiz. Bunu buradan bir kez daha açıkça ilan ediyorum.

Bu vesileyle büyük dava adamı, liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’i, aramızdan ayrılışının 29. yılında bir kez daha rahmetle anıyor ve diyorum ki:

Sana söz veriyoruz, Batı Trakya Türkleri açtığın yolda, yasal hak arama mücadelelerine ilk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, gasp edilen tüm haklarını alana kadar mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015