
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınladı.
Genel Başkan Av.Necmettin Hüseyin;” Derneğimiz tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl 32. ncisi gerçekleştirilecek olan "Selanik’ten Samsun’a Atam İzindeyiz " adı altında organizasyonumuzla Selanik'ten Atatürk'ün doğduğu evden, Batı Trakya'daki STK’lar ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından alınıp getirilen ve 16 Mayıs günü İpsala Gümrük Sahasında Devlet Töreni ile teslim aldığı Ata Toprağını, Samsun'da yapılan "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" törenleri sırasında Samsun Valisine takdimine ilişkin programımız maalesef bu yıl pandemi tedbirleri nedeniyle gerçekleştirilemedi. .
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak otuz yılın üzerinde bir süredir gerçekleştirdiğimiz organizasyonla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evinden alınan bu kutsal toprak, 16 Mayıs'ta İpsala'dan yurda resmi törenlerle girişi ile başlayan yolculuğunu her zaman olduğu gibi bugün Samsun'da tamamlayacaktı. Bugün yüreğimizle olduğumuz yerde Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletimizin şahlanışı ile geleceğe uzanan ebedi varoluşunun 101. Yılında ve sonraki dönemlerde de kutsal emaneti yerine teslim etmekten de onur ve gurur duymaya devam edeceğiz. Bugün saat 19.19 da gönüllerin buluştuğu anlarda evlerimizde İstiklal Marşımızı hep birlikte coşku ile söylemeye herkesi davet ediyorum. Gönlümüzden gelen net bir ifade ile "Vazgeçmeyeceğiz, Ne Senden Nede Eserinden " diyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bir kez daha kutluyor ve bize bu vatanı emanet edenleri rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. " dedi.

Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.