
Türkiye'de akademi ve siyaset dünyasında büyük bir iz bırakan hocaların hocası eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz
Anayasa hukuku alanında Türkiye'nin en önemli isimlerinden olan biri olan değerli hocamız Soysal, 1929 yılında Zonguldak'ta doğdu.
Soysal, Galatasaray Lisesinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde uzun yıllar Anayasa Hukuku kürsüsünde görev alan Soysal, Akdeniz Toplumsal Araştırma Konseyi Başkanlığı, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, Uluslararası Af Örgütünün Yürütme Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, toplumlar arası görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafına anayasa danışmanlığı yaptı.
Geçmiş dönemler de Ankara milletvekili olarak TBMM üyesi olarak Dışişleri Bakanlığı görevini de üstlenen Mümtaz Soysal, Batı Trakya konusunda yapılan çalışmaların içerisinde bir çok defa bizzat oldu.
Yakınen tanıma şerefine nail olduğumuz ve birlikte çalışma şansı yakaladığımız değerli hocamıza Batı Trakya Türkleri camiası olarak bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.