Ne Mutlu Türküm Diyene...
Dr. Sadık Ahmet 29. Ölüm Yıldönümünde Bayrampaşa’da Anıldı
Geri Dön
Dr. Sadık Ahmet 29. Ölüm Yıldönümünde Bayrampaşa’da Anıldı
Batı Trakya Türk Azınlığının liderliğini yaparak onurlu bir mücadele veren Dr. Sadık Ahmet, 29. ölüm yıldönümünde Bayrampaşa’da anıldı.
25/07/2024

Batı Trakya Türk Azınlığının liderliğini yaparak onurlu bir mücadele veren Dr. Sadık Ahmet, 29. ölüm yıldönümünde Bayrampaşa’da anıldı.

Bayrampaşa Dr. Sadık Ahmet Parkı’nda düzenlenen Anma törenine Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aylin Seri’nin yanı sıra Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, CHP İstanbul İl Sekreteri Soner Özimer, Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu, Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği Başkanı Metin Özkan, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Başkanı Rafet Ulutürk, Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Eski Başkanı CHP Trakya Rumeli Balkan Komitesi Üyesi Gülen Aksu Türker, belediye başkan yardımcıları ile vatandaşlar katıldı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aylin Seri yaptığı konuşmada “ Saygıdeğer Hazirun, Öncelikle Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sayın Hasan Küçük’ün selam ve sevgilerini bugün aramızda bulunan misafirlerimize iletmek isterim.

Bugün 24 Temmuz Batı Trakya Türklerinin merhum lideri ve öncü dava adamı Dr. Sadık Ahmet’in aramızdan ayrılışının ve kendisine duyduğumuz özlemin 29. yılını geride bırakmış bulunmaktayız.

Üzülerek belirtmeliyiz ki bugün geldiğimiz noktada dava şehidimiz Dr. Sadık Ahmet’in 29 yıl önce hak arama mücadelesine vesile olan gerekçeler, bugün de hala devam etmektedir.

Bizler her yıl olduğu gibi bu yılda  Dr. Sadık Ahmet’in temsil ettiği değerleri anmak; bu değerlerin takipçisi ve destekçisi olduğumuzu belirtmek için buradayız. Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya’nın sadece dönemsel sorunlarına çözüm arayan bir siyaset adamı değil, aynı zamanda bir toplum önderiydi. Ömrünü Batı Trakya davasına adamış tam bir mücadele insanıydı. Bu dava uğrunda gördüğü Baskı, tehdit ve her türlü zorluk karşısında yılmadan, korkmadan yürümüş ve haklı davasında asla geri adım atmamıştır. Batı Trakyalıların sorunlarını çözmek adına  İmza kampanyası başlatmış, miting düzenlemiş, bağımsız liste kurmuş, siyasi parti kurmuş, konferanstan konferansa koşup haklı davasını uluslararası platformlara taşımıştır. Hatta hapis yatmış ve insanın en kutsal değeri olan yaşama hakkını bile bu uğurda kaybetmiştir. Onun bu mücadeleciliği toplumumuzun bireylerine ilham kaynağı olmuş, Batı Trakya Türk Azınlığına yol gösterici bir ışık olmuştur.

Değerli Dostlar,

Kıymetli dava adamı, büyük lider Dr. Sadık Ahmet’i rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015