Ne Mutlu Türküm Diyene...
Derneğimiz 78 Yaşında
Geri Dön
Derneğimiz 78 Yaşında
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin 78. kuruluş yılı dolayısıyla Genel Başkan Hasan Küçük, yazılı bir açıklama yaparak derneğin tarihsel mücadelesine ve geleceğe yönelik kararlılığına vurgu yaptı.
09/09/2024

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin 78. kuruluş yılı dolayısıyla Genel Başkan Hasan Küçük, yazılı bir açıklama yaparak derneğin tarihsel mücadelesine ve geleceğe yönelik kararlılığına vurgu yaptı. Küçük, derneğin kurucularına, geçmiş dönem başkanlarına ve üyelerine şükranlarını sunarak, ebediyete intikal edenleri rahmetle andığını belirtti.

Küçük açıklamasında, “Lozan Barış Antlaşması ile Yunanistan’a emanet edilen Batı Trakya Türkleri, Yunanistan’da yıllardır maruz kaldığı haksızlıklar ve baskılar karşısında cesaretle mücadele ederek, bu sorunların üstesinden gelmek ve çözümler üretmek azim ve kararlığındadır. Batı Trakya Türk Azınlığı, Yunanistan’ın göçe zorlama ve asimilasyon politikalarına rağmen, Batı Trakya’da yaşamını sürdürürken milli davalarını onur ve kararlılıkla savunmaktadır

9 Eylül 1946 tarihinde kurulan ve o günden bu yana milli kimliği inkar etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik içinde güçlü bir duruş sergileyen, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Türkiye’deki faaliyetlerinde siyaset üstü ve siyasi partiler üstü kimliğini muhafaza ederek, kültürel değerlerin ve dayanışmanın ön planda tutulduğu çalışmalarla üyeleriyle bütünleşmeyi sağlamıştır

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bugüne kadar Batı Trakya’daki sorunların çözümü ve gasp edilen hakların geri kazanılması için stratejik çalışmalar yürüttüğü süreçte üyelerine olan sorumluluklarını aksatmadan yerine getirdiği aşikardır. Tüm şubelerimizle birlik ve beraberlik içinde, ilk günkü heyecan ve kararlılıkla anavatandaki  faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Batı Trakya Türklerinin varlığı ve hakları, Yunanistan’ın yürüttüğü politikalarla tehdit altındadır. Eğitim özerkliğine yapılan saldırılar, azınlık okullarının sistematik olarak kapatılması ve toplumsal gerçekliği göz ardı eden dayatmalar, Batı Trakya’daki sorunların çözümsüz bırakıldığının açık bir göstergesidir. Ancak bilinmelidir ki bu hak gaspları bizleri yıldıramaz.. Mücadelemiz, asla sekteye uğramadan, inanç ve kararlılıkla devam edecektir.

Derneğimizin kuruluşundan bugüne Batı Trakya Türk Azınlık davasına katkı sağlayanların mücadelesini unutmak mümkün değildir. Bu vesile ile bu camianın yeri doldurulması güç dava adamlarının anısını ve hatırasını yaşatmaya da her zaman olduğu gibi devam edeceğini belirtmek isterim. Aramızdan ayrılarak ebediyete irtihal eden çok değerli insanlarımızı bir kez daha saygıyla minnetle yad ediyoruz.,

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin 78. kuruluş yılını kutluyor, gelecekte daha güzel günlerin geleceği inancıyla, Batı Trakya Türklerine ve Batı Trakya sevdalılarına saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015